Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Συγκρίσεις

Ο όρος πραξικόπημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και κάθε ενέργεια (στρατιωτική ή πολιτική) που έρχεται σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη δημοκρατικά βούληση του λαού.

Χθες στην Τουρκία επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στην εκπεφρασμένη βούληση του 51,79% του τουρκικού λαού (ποσοστό Ερντογάν στις Προεδρικές εκλογές του 2014).

Πέρσι τέτοιον καιρό στην Ελλάδα επιχειρήθηκε επιτυχώς πολιτικό πραξικόπημα ενάντια στην εκπεφρασμένη βούληση του 61,31% του ελληνικού λαού (ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015).

Σημείωση 1η: Ο Ερντογάν με τα τανκς απέναντί του έδωσε τη μάχη του και την κέρδισε.
Ο Αλέξης με τη μάνταμ (sic!) Μέρκελ απέναντί του...έβγαλε έρπη.
(Καμία συμπάθεια προς τον Ερντογάν και το καθεστώς του τρέφω, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα).

Σημείωση 2η: Πόση, πράγματι, ασφάλεια, σιγουριά και περηφάνια μας γεμίζει το γεγονός ότι ανήκουμε στον "ελεύθερο κόσμο", στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες του, συμπεριλαμβανομένου και του πλανητάρχη, "έσπευσαν", με τέσσερις, πέντε ώρες καθυστέρηση και αφού είδαν τον τουρκικό λαό να μπαγλαρώνει και να πλακώνει στις φάπες τους πραξικοπηματίες, να στηρίξουν τη δημοκρατία στην Τουρκία.

Σημείωση 3η: Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι με τα τανκς στους δρόμους και με στρατιωτικό νόμο να έχει κηρυχθεί, ο Μπογδάνος, ο Πορτοσάλτε, ο Μπάμπης, η Τρέμη, ο Ευαγγελάτος και οι άλλοι μαχόμενοι Έλληνες δημοσιογράφοι και θα απαντούσαν στη βιντεοκλήση του Έλληνα πρωθυπουργού και θα τον έβγαζαν on air να καλέσει σε αντίσταση το λαό.
Απολύτως...

Σημείωση 4η: Οι Τούρκοι τσάκωσαν από μια σημαία και βγήκαν στους δρόμους και μπήκαν μπροστά στα τανκς χθες.
Οι Έλληνες τσάκωσαν από μια ομπρέλα και βγήκαν στις παραλίες και μπήκαν μπροστά στις ξαπλώστρες πέρσι.
Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου