Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ουδεμία ελπίς υπάρχει

Στις Η.Π.Α., όπου περίπου 55 εκατομμύρια Αμερικανοί (σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εκ των των οποίων 15,5 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Όπου περίπου 100 εκατομμύρια, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική δυσπραγία.

'Οπου υπάρχουν 50 εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν έχουν ασφάλεια υγείας και  50 εκατομμύρια που σιτίζονται με κουπόνια σίτισης.

Όπου έτσι και είσαι ολίγον σκούρος κινδυνεύεις να πας άκλαφτος περισσότερο από κοτσύφι την εποχή του κυνηγιού.

Σ'αυτές τις Η.Π.Α., οι (ενήλικοι σημειωτέον) Αμερικανοί τρέχουν στις πλατείες και στους δρόμους κατά εκατοντάδες για να πιάσουν τον Πίκατσου στο  Pokemon Go, πέφτουν στη θάλασσα, γίνονται θύματα περιστατικών βίας, ατυχημάτων κ.α.

Στην Ελλάδα των τριών plus μνημονίων και των έξι χρόνων κρίσης και λιτότητας η εν λόγω εφαρμογή έγινε προσιτή από το Σάββατο, οπότε προβλέπονται, αν δεν γίνονται ήδη, ανάλογες εικόνες αλλοφροσύνης.

Το ίδιο φαινόμενο αναμένεται και σε άλλες 26 χώρες του κόσμου που "άνοιξε" η εφαρμογή, τις οποίες δε λες και ανέφελες κοινωνικών προβλημάτων.

Ο Αττίλας, ο Τζένγκις Χαν, ο Χίτλερ κ.α. πρέπει να αισθάνονται πολύ μαλάκες που προσπάθησαν να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα με τη βία και τα όπλα.

Έφτανε να χρησιμοποιήσουν απλώς την έμφυτη βλακεία του καθενός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου