Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Je suis malakas

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γαλλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε αλληλέγγυος προς τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αντιμετωπίζει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Γαλλικού λαού ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση που επιχειρεί.

Σαν νέος  δρυίδης Πανοραμίξ, έδωσε στον Πρόεδρο της Γαλλίας τη συνταγή του μαγικού ζωμού με τον οποίο ταΐζει τους Έλληνες και δέχονται αδιαμαρτύρητα όλα τα μέτρα που λαμβάνει εναντίον τους.

Από το μέγαρο των Ηλυσίων διέρρευσε η συνταγή που έχει, ως εξής:
Δύο μέρη σκληρή διαπραγμάτευση, μισή μεζούρα στεναχώρια, ένας επιχείλιος έρπης, τρεις πρέζες ελπίδα και σανό, όσο πάρει. Ανακατεύουμε καλά με  λίγο πόλεμο κατά της διαπλοκής, προσθέτουμε στο τέλος μπόλικο φόβο για έξοδο από την Ευρωζώνη, βράζουμε το μείγμα  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σερβίρουμε κατά προτίμηση σε βαθύ πιάτο από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κι Εκτελεστικούς Νόμους.

Εντυπωσιασμένος ο Γάλλος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά διατήρησε κάποιες επιφυλάξεις για την επιτυχία που θα έχει η συνταγή στους Γάλλους, μια που έχουν επιδείξει στο παρελθόν την κακή συνήθεια να περνούν από την περίφημη γκιλοτίνα όσους τους παραπιέζουν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανταπάντησε ότι τέτοιος φόβος δεν υπάρχει βέβαια για τους Έλληνες πολιτικούς, αφού ο λαός μας είναι μεγαλόθυμος κι εγκρατής (στα γαλλικά: malakas).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου