Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Υπερήφανη στάση

Ρίγη εθνικής υπερηφάνιας έχει προκαλέσει στους απανταχού Έλληνες η άμεση αντίδραση του αρχηγού των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου στην ανθελληνική χρήση του όρου  "Μακεδονία" , αντί του ορθού "Σκόπια", από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μουζάλα σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.
Αμέτρητα είναι τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για τη σθεναρή και ανυποχώρητη στάση του Υπουργού Άμυνας που καταφθάνουν στο γραφείο του.
Ενδεικτικά και μόνον, αναφέρουμε μερικούς φορείς που έχουν στείλει τηλεγραφήματα : "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΘΑΜΩΝΩΝ ΚΑΖΙΝΟ FLAMINGO HOTEL ΓΕΥΓΕΛΗ", "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΩΝ", "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ" κ.α. πολλά.
Επίσης, ο κ. Καμμένος έλαβε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. (και πατέρα του σημερινού Προέδρου) κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, του οποίου η εθνικοπατριωτική δήλωση "τ'όνομα σε δέκα χρόνια θα το 'χουμε ξεχάσει", όταν ήταν πρωθυπουργός, έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας μας.
Τηλεφώνημα, με παρόμοιο  περιεχόμενο, προς τον κ. Καμμένο έκανε και ο κ. Αντώνης Σαμαράς του οποίου,ως πρωθυπουργού,  την αντίστοιχα σθεναρή στάση όλοι θυμόμαστε, όταν σε κοινή συνέντευξη τύπου με την καγκελάριο κ. Μέρκελ του τέθηκε από δημοσιογράφο ερώτημα στο οποίο τα Σκόπια αναφέρθηκαν ως "Μακεδονία".*
Το ατόπημα του κ. Μουζάλα δεν μπορεί να είναι ανεκτό, αφού είναι γνωστό σε όλους, ότι όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι (αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών κλπ) χρησιμοποιούν τον όρο "Σκόπια" και ποτέ τον όρο "Μακεδονία" στις αναφορές τους στο γειτονικό κρατίδιο.
Πρέπει λοιπόν ν'ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στη χρήση του όρου "Μακεδονία" για τον προσδιορισμό των Σκοπίων (εκτός κι αν τεθεί ως προϋπόθεση από τους θεσμούς για την αξιολόγηση και την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου, οπότε το...συζητάμε)...

* http://www.newsit.gr/politikh/Oi-dyo-amixanes-stigmes-gia-Samara-kai-Merkel-VIDEO-/335853

1 σχόλιο: