Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Κι όμως κερδίζει

"Κι όμως γυρίζει!" είναι η περίφημη ρήση που αποδίδεται στο Γαλιλαίο, ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης. Σύμφωνα με τ'αποτελέσματα  που έδωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας στο δ' τρίμηνο του 2015 αυξήθηκαν κατά 10,1%!

Ενώ λοιπόν η οικονομία μας βρίσκεται σε διαρκή ύφεση, ενώ αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ συνεχίζεται η "διαπραγμάτευση" με τους θεσμούς για νέα σκληρότερα μέτρα, σε όλα τα επίπεδα, εναντίον όλων των λαϊκών στρωμάτων, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ είχε αύξηση κερδών.
Μπορούμε, συνεπώς, να αισθανόμαστε υπερήφανοι ως άτομα, αλλά και ως λαός, διότι οι καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις, κεφάλαια κίνησης επιχειρήσεων κλπ έχουν δεσμευτεί προσωρινά (επ'αόριστον) με τα capital controls, διότι έχουμε χρεωθεί εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας μερικά δις ΕΥΡΩ δάνεια για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών,  αλλά, τουλάχιστον,  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει αύξηση κερδών!
Το ίδιο χαρμόσυνα αναμένουμε να είναι τα νέα κι από τις υπόλοιπες τράπεζες, ώστε ν'αναφωνήσουμε όλοι μαζί : "Κι όμως κερδίζει!" (το τραπεζικό σύστημα).
(Σημ: στο δ' τρίμηνο του 2015 είχε πλέον παγιωθεί πλήρως η επιβολή των capital controls)

Πηγή είδησης: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500064806




3 σχόλια: