Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Λύση πακέτο

Τα δύο καυτά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση - προσφυγικό, ασφαλιστικό - έρχεται να επιλύσει η πρόταση βόμβα που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι Βρυξέλλες με την Αθήνα και τους θεσμούς, ώστε να προχωρήσει μία λύση πακέτο και των δύο θεμάτων.
Συγκεκριμένα, προτάθηκε,  κατά το πρότυπο της λύσης που φαίνεται ότι καταλήγουν όλες οι πλευρές για το προσφυγικό (για κάθε ένα πρόσφυγα που δέχεται η Ε.Ε. να επαναπροωθείται στην Τουρκία άλλος ένας απ'αυτούς που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα) ,  η ανάλογη λύση και στο ασφαλιστικό.
Δηλαδή, για κάθε έναν ήδη συνταξιούχο που θα λαμβάνει κανονικά τη σύνταξή του θα προωθείται ένας ήδη συνταξιούχος στον  "άλλο κόσμο".
Την πρόταση αυτή έκανε το γερμανοαυστριακό κλιμάκιο των Βρυξελλών, το οποίο υποσχέθηκε να παράσχει και την τεχνική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος, αφού εξάλλου η απαράμμιλη τεχνογνωσία της Γερμανίας σε τέτοιες λύσεις είναι αναμφισβήτητη και ιστορικά τεκμηριωμένη.
Οι θεσμοί αποδέχτηκαν άμεσα την πρόταση αυτή, ως απόλυτα εφικτή, ενώ η Ελληνική πλευρά φέρεται να τη δέχεται με πόνο ψυχής , ως, δυσάρεστη μεν, αναγκαία δε, τελευταία θυσία, προκειμένου να μην επέλθει η απευκταία απ'όλους έξοδος της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Αποτελεί  δε ευτυχή συγκυρία η ύπαρξη των hot spots που κατασκευάζονται ήδη για τους πρόσφυγες, αφού θα χρησιμοποιηθούν και για την παράλληλη "τελική λύση" του ασφαλιστικού, χωρίς να χρειαστεί  περαιτέρω  επιβάρυνση  της οικονομίας μας.
Λεπτομέρειες για την επιλογή των υποψηφίων για το "τελευταίο ταξίδι" θ' ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε το project να ξεκινήσει άμεσα και οπωσδήποτε πριν την αξιολόγηση.

3 σχόλια: