Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Το εθνικό μας σπορ

Πλήρη φάκελο προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή κατέθεσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Κοντονής, με τον οποίο η χώρα μας ζητά  ν' αναγνωριστεί το πετάγμα χαρταετού, ως εθνικό σπορ των Ελλήνων και να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των εκάστοτε Ολυμπιακών αγώνων.
Το δίκαιο αυτό αίτημα της Ελλάδας υποστηρίζεται από πληθώρα στοιχείων που περιλαμβάνονται στο φάκελο και καταδεικνύουν περίτρανα ότι ο Έλληνας πετά χαρταετό σχεδόν καθημερινά.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο λαός μας πετούσε χαρταετό :
-όταν κατασπαταλήθηκαν σε ημέτερους όλα τα ΕΣΠΑ και τα χρήματα από την Ε.Ε., για να δημιουργηθούν τα καινούρια "τζάκια" και να υπερπλουτίσουν τα παλιά,
-όταν δέχτηκε αλλαγή νομίσματος και  σε μία στιγμή πλήρωσε το μπουκαλάκι νερού 150 δρχ. (0,50 €) από 50 δρχ.,
-όταν γινόταν το πάρτυ των εργολάβων με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που χρέωσε γενεές ολόκληρες για άχρηστα έργα,
-όταν τ' αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων παίχτηκαν αρχικά  στο χρηματιστήριο και  τοποθετήθηκαν στη συνέχεια σε δομημένα ομόλογα και χάθηκαν,
-όταν τα ίδια αποθεματικά  και τ'αποθεματικά κι η περιουσία δημόσιων οργανισμών "κουρεύτηκαν" με το PSI,
-όταν μαγειρεύτηκαν τα στοιχεία της οικονομίας, ώστε να κληθεί το ΔΝΤ και να επιβληθεί το πρώτο μνημόνιο,
-όταν επιβλήθηκε το δεύτερο μνημόνιο από κυβέρνηση με πρωθυπουργό τραπεζίτη (!),
-όταν έκλεισαν οι τράπεζες κι επιβλήθηκαν capital controls στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ χρήματα,
-όταν το ΟΧΙ του έγινε ΝΑΙ κι επιβλήθηκε και τρίτο μνημόνιο από κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα έσκιζε όλα τα μνημόνια.
Όπως είναι φανερό, ο φάκελος αποτελείται από χιλιάδες σελίδες και περιλαμβάνει εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα καθιστώντας σχεδόν βέβαιη την αποδοχή του Ελληνικού αιτήματος.
Σε κάθε όμως περίπτωση, οφείλουμε όλοι,  προς υποστήριξη της κυβερνητικής προσπάθειας, να προβούμε αύριο Καθαρή Δευτέρα στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.
Εξάλλου, είναι η μόνη φορά μέσα στο χρόνο που το κάνουμε λόγω εθίμου κι όχι λόγω ευήθειας.

2 σχόλια: