Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ψηφιακό άλμα

Άλμα προς το μέλλον αποτελεί η νέα πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος εξήγγειλε την άμεση σύσταση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Με τη σύστασή της η χώρα μπαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην εποχή της καινοτομίας και των σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών. Τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος καταδεικνύει και το γεγονός της σπουδής που δίνεται από τον ίδιο τον  πρωθυπουργό στην επιλογή του προσώπου που θα είναι ο πρώτος Γραμματέας.

Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι υπήρξε σκέψη να προταθεί η θέση στον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο οφείλεται εξάλλου η λειτουργία και παροχή δωρεάν υπηρεσιών WiFi σ'όλη την επικράτεια, όμως η σκέψη αυτή δεν προχώρησε, διότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει μία σημαντική εφεδρεία του πολιτικού προσωπικού της χώρας για κάλυψη θέσεων πρώτης γραμμής.
Έτσι, αποφασίστηκε η προκήρυξη της θέσεως,  με αυστηρά επιστημονικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, με συνέπεια ο νέος Γ.Γ. να πρέπει :
1. να είναι φίλος του πρωθυπουργού,
2. να είναι φίλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και
3. να είναι φίλος του Αλέξη Τσίπρα.
Οι έχοντες τ'ανωτέρω τυπικά προσόντα οφείλουν  ν'αποστείλουν  άμεσα το βιογραφικό τους στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γ.Γ. του πρωθυπουργού, υπ' όψιν του ειδικού συμβούλου κ. Καρανίκα.

1 σχόλιο: