Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Φτου (να μην αβασκαθούμε)


Σήμερα γίνεται η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο...

Την εβδομάδα που μεσολάβησε από το θάνατό του, στη χώρα μας, στη χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να αποδείξουν (για άλλη μια φορά) πόσο έχει προχωρήσει η αρρώστια και η σήψη στο σώμα και στην ψυχή της κοινωνίας μας.

Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να αποδείξουν (για άλλη μια φορά) πόσο η ξεφτίλα και η βλακεία έχουν κατακυριεύσει τον τόπο αυτό.

Από άκρο σε άκρο, από την "άκρα δεξιά" μέχρι την "άκρα αριστερά", από κάθε χώρο έκφρασης (κανάλια, εφημερίδες, social media), από κάθε φορέα έκφρασης (πολιτικούς, πολιτευτές, δημοσιογράφους, απλούς πολίτες) αναδύθηκε η μπόχα του βούρκου που λέγεται σύγχρονη Ελλάδα.

Κι εξηγούμαι:

Οι οπαδοί του "γειά σου ρε Γιώργη Παπαδόπουλε!" και του "ένας λοχίας θα μας σώσει" - σε όποιο χώρο κι αν στεγάζονται - οι οπαδοί της οποιασδήποτε χούντας, εγκάλεσαν τον Κάστρο για δικτάτορα!

Οι εραστές της Θάτσερ και της Μέρκελ - σε όποιο χώρο κι αν στεγάζονται - οι εραστές του άκρατου φιλελευθερισμού που δημιουργεί συνθήκες ζούγκλας στην κοινωνία, όπου ο ισχυρός ζει και ο αδύναμος πεθαίνει, εγκάλεσαν τον Κάστρο ότι  άφηνε το λαό του να πεινάει και ο ίδιος ζούσε πλουσιοπάροχα!

Οι "αριστεροί τύπου ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ" κ.τ.ό. - σε όποιο χώρο κι αν στεγάζονται - αυτοί που έχουν προσκυνήσει κάθε ανθυποκλητήρα της Γερμανικής πρεσβείας, αυτοί που για κατούρημα ζητάνε άδεια από τον μπάτλερ του Αμερικανού πρέσβη, αυτοί που έχουν την εξαπάτηση της μάζας στο DNA τους, εγκάλεσαν το "σύντροφό τους" Κάστρο για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς στο δρόμο προς το σοσιαλισμό!

Οι "μπερδεμένοι επαναστάτες του αναρχισμού" - σε όποιο χώρο κι αν στεγάζονται - αυτοί που δεν συμφωνούν ούτε με τον εαυτό τους για το σώβρακο ή το στριγκάκι που θα φορέσουν, αυτοί που το πιο επαναστατικό που 'χουν κάνει στη ζωή τους είναι ν'αναποδογυρίσουν κάνα κάδο ή να κάψουν κάνα αυτοκίνητο και να σπάσουν καμιά βιτρίνα, εγκάλεσαν τον Κάστρο για προδότη της επαναστατικής ιδέας!

Οι δε απολιτίκ - σε όποιο χώρο κι αν στεγάζονται - αυτοί που πιστεύουν ότι όλοι ίδιοι είναι και εμείς να 'μαστε καλά κι άσε τους άλλους να πνίγονται, αυτοί που απέχουν γενικώς, εγκάλεσαν τον Κάστρο γιατί τους χάλασε την εορταστική ατμόσφαιρα και τα φιλανθρωπικά events!

Τα "ντοκουμέντα" δε που παρουσίασαν όλοι οι ανωτέρω και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησαν κάνουν την παλιά Αυριανή του Κουρή να φαντάζει υπόδειγμα εγκυρότητας και τον Μάικ τον Φασολάκη αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και απαύγασμα σοβαρότητας και σοφίας.

Ήταν, εν κατακλείδι, η εβδομάδα του ΕΛΛΗΝΑΡΑ, ο οποίος ό,τι δεν μπορεί να το φτάσει το φτύνει.

Όταν όμως φτύνεις ψηλά, φτύνεις τα μούτρα σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου