Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Επουσιώδη

Αγωνία και λαχτάρα έχει κυριεύσει το έθνος!

Θα πάρουν άδεια οι τηλεοπτικοί σταθμοί ή όχι;
Θα τηρηθεί μυστική η διαδικασία που ακολουθείται με στυλ NSA, CIA, κλπ ή όχι;
Θα έχουμε "πολυφωνία" στα ΜΜΕ ή όχι;
Θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά ή όχι;
Θα χεστεί η φοράδα στο αλώνι ή όχι;

Κι αφού λυθούν τα φλέγοντα αυτά ζητήματα θα προχωρήσουμε σε άλλα πιο σημαντικά, όπως αν πρέπει να ψηφίζουμε για τον εκάστοτε Πάκη (λέγε με και ΠτΔ) ή αν τα φωνήεντα θα είναι επτά ή ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα τους.

Εν τω μεταξύ, τρέχουν και κάποια άλλα ζητηματάκια επουσιώδους σημασίας, όπως:

Η διάλυση του συστήματος υγείας, με κλείσιμο νοσοκομείων, υποστελέχωση, καρατόμηση κονδυλίων, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, ολοένα αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς μέσω της συμμετοχής του σε φάρμακα, εξετάσεις, επεμβάσεις κλπ που ήταν δωρεάν μέχρι πρότινος και άλλα τέτοια όμορφα.

Η απαξίωση του συστήματος παιδείας με ελλείψεις σε όλους τους τομείς, σε κτίρια, σε προσωπικό, σε υποδομές και άλλα τέτοια όμορφα.

Η συρρίκνωση του κράτους Πρόνοιας, σε σημείο ν'αφήνεται πλήρως στην τύχη του ο άστεγος, ο άνεργος, ο φτωχός (στην κατηγορία αυτή μπαίνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καθημερινά) και άλλα τέτοια όμορφα.

Οι δύο κύριοι ταγοί του κράτους μας, αλλά και τα υπόλοιπα τσουτσέκια που τους περιβάλλουν στο πολιτικό και δημοσιογραφικό μας σύστημα δεν απασχολούνται μ'αυτά τα επουσιώδη, διότι απλούστατα δεν τους αφορούν.

Αυτοί, ούτε στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου θα περιμένουν σφαδάζοντας, ούτε από την τσέπη τους θα βγάλουν σεντ, για να πληρώσουν οτιδήποτε, ούτε τα παιδιά τους θα τα στείλουν σε σχολείο χωρίς θέρμανση, καθηγητή ή βιβλίο, ούτε άνεργοι (άεργοι ναι) είναι, ούτε άστεγοι, ούτε φτωχοί.

Αυτοί, έτσι και πάθουν κάτι (π.χ. ο πρώην υπουργός Σουφλιάς που τράκαρε, στραβώσαν τα γυαλιά του και άνοιξε αμέσως για πάρτη του κρεβάτι στην εντατική ή ο πρώην υπουργός Λοβέρδος που μόλις ένιωσε μια "αναγουλίαση" σηκώθηκε αερομεταφερόμενη μεραρχία για τη διακομιδή του κ.α.πολλοί) έχουν σίγουρη την καβάτζα τους.

Αυτοί, τα τέκνα τους τα στέλνουν στα κολέγια, όχι επειδή είναι αυτοί, αλλά γιατί είναι πιο άξια από τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτοί, από φτώχεια ξέρουν μόνο το φτωχό και μόνο καουμπόι, τον Λούκυ Λουκ.

Αυτοί...
Αυτοί καλά κάνουν, αφού μπορούν.

Εμείς, ως πότε θα είμαστε γίδια (με κάθε σεβασμό προς τα συμπαθέστατα τετράποδα) και θα τους δίνουμε το δικαίωμα να ευτελίζουν έτσι τη ζωή μας και να μας δουλεύουν κιόλας;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου