Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ξεπερασμένα πράγματα

"Ο παραδοσιακός διαχωρισμός Αριστεράς-Δεξιάς είναι ξεπερασμένος" τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, ενώπιον του ΠτΔ, του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Κομισιόν, χθες στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΒ.

Τ' ακούς αυτά εσύ Θανάση κι εσύ Ελένη που δουλεύεις στη φάμπρικα;
Τ' ακούω να λες!
Τι έχεις εσύ να χωρίσεις με τον κ. Φέσσα και πρέπει σώνει και καλά να είσαι αριστερός; ε;

"Θέλουμε την ανοιχτή κοινωνία του ανταγωνισμού, της συμμετοχής, των ευκαιριών, της κινητικότητας ή θέλουμε τα κλειστά συστήματα των διακρίσεων, της αναξιοκρατίας, της στασιμότητας, της εσωστρέφειας;" συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Φέσσας.

Εσύ Γιώργη κι εσύ Μαρία δε θέλεις να ανταγωνιστείς με το μαγαζάκι σου την πολυεθνική ή να αρπάξεις την ευκαιρία στην εργασία σου; Θέλεις να μείνεις στάσιμος κι εσωστρεφής;
Να είσαι αριστερός και να μιλάς για καρτέλ που εκμηδενίζουν τον ανταγωνισμό και διαμορφώνουν την αγορά, για λόμπι που διαπλέκονται και διαφθείρουν καταργώντας οποιαδήποτε έννοια αξιοκρατίας;
Δεν είσαι ανοικτός εσύ στο να φτιάχνεις πέντε-έξι θυγατρικές, στις οποίες χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, να "φουντάρεις" όποια από τις επιχειρήσεις σου σου γουστάρει, χωρίς επιπτώσεις,συνέπειες ή ζημία σου, συνήθως μάλιστα με κέρδος, και μένεις εκεί στάσιμος στο μίζερο επάγγελμα που διάλεξες ή σου 'τυχε, πνιγμένος στην εσωστρέφειά σου, κυνηγώντας φραγκοδίφραγκα;

Αναφέρθηκε και στην εισφορο-φοροδιαφυγή ο κ. Φέσσας, ως  μέγα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Και είναι γνωστό τοις πάσι, ότι  εσύ Μήτσο με το ψιλικατζίδικο κι εσύ Κατίνα με το μοδιστράδικο φτιάχνεις offshore, στέλνεις τα λεφτά σου στις ελβετικές τράπεζες και στους φορολογικούς παραδείσους κι έχεις δεκάδες νόμιμες απαλλαγές.
Και, όταν βαρέσεις κανένα κανόνι, ή την κάνεις για έξω και μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε ή σε πιάνει η καρδιά σου, το νεφρί σου, αποκτάς σκλήρυνση της πλάκας (της πλάκας, όχι κατά πλάκας, ξέρω τι γράφω) και δεν σε αγγίζει η "αδέκαστος".
Άρα τι λόγο έχεις να 'σαι αριστερός; ε;

Αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Φέσσας και στους 700.000 χαραμοφάηδες δημόσιους υπαλλήλους και τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους ρωτώντας ποιός θα τους "συντηρεί" αυτούς;

Το ερώτημα ήταν μάλλον ρητορικό, διότι, αν δεν έτρωγαν τα λεφτά των ταμείων και των οργανισμών, προκειμένου να ανακεφαλοποιούν  τις χρεοκοπημένες, από τα θαλασσοδάνεια που έδιναν κατά καιρούς στα μέλη του ΣΕΒ, τράπεζες, και αν δεν έτρωγαν τα μέλη του ΣΕΒ τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα σε συνεννόηση με το βαθύ κράτος,  κανένα πρόβλημα "συντήρησης" των ανωτέρω θα υπήρχε, αλλά να, με παρέσυρες πάλι Σταμάτη και Τούλα και άρχισα κι εγώ αυτά τα περίεργα τ' αριστερά, ενώ είπαμε ότι αυτά είναι ξεπερασμένα!

Είπε κι άλλες αλήθειες ο κ. Φέσσας που ο χώρος δεν επαρκεί ν' αναφέρω.

Το συμπέρασμα όλων είναι ένα και το επαναλαμβάνω:
"Ο παραδοσιακός διαχωρισμός Αριστεράς-Δεξιάς είναι ξεπερασμένος".

Υ.Γ.1. Ας πει κάποιος στον Πολάκη ότι "οι αστοί δεν τρομάξανε" βλέποντας αυτόν και τους ομοίους του, μάλλον κατουρήθηκαν από τα γέλια.
Υ.Γ.2. Παρακολουθώντας το EURO της Γαλλίας διαπίστωσα, για πολλοστή φορά σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, την έλλειψη οποιασδήποτε διαφήμισης ελληνικού προϊόντος στις πινακίδες των γηπέδων. Τι σκατά παράγει αυτή η "ελληνική βιομηχανία" κι έχει και σύνδεσμο, δεν μπορώ να καταλάβω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου