Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Άλλος ένας θρίαμβος

Την ώρα,  πάνω-κάτω, που οι πολιτικοί ταγοί της χώρας έλυναν, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού,  άπαξ δια παντός, το ζήτημα της διαπλοκής στη Βουλή, κάποιοι κακόβουλοι υπαλληλίσκοι του ΔΝΤ (Τόμσεν, Βελκουλέσκου) συνομωτούσαν για το μέλλον της χώρας, υποσκάπτοντας τις άοκνες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των εταίρων μας.

Ευτυχώς κι οι τοίχοι έχουν αυτιά κι έγιναν γνωστά τα υποχθόνια σχέδια του δολερού διδύμου.

Άμεση, σφοδρή κι αποτελεσματική η αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού μ' επιστολή κόλαφο προς την κ. Λαγκάρντ και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες τους οποίους έθεσε προ των ευθυνών τους και προειδοποίησε  αυστηρά!
Αποτέλεσμα;

Αναδίπλωση, υποχώρηση και  απολογητική επιστολή της κ. Λαγκάρντ προς τον Πρωθυπουργό και αυστηρές συστάσεις της στους υπαληλίσκους του ΔΝΤ γι' αλλαγή πλεύσεως και συμπεριφοράς.

Άλλος ένας θρίαμβος της Ελληνικής Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, επιτεύχθηκε!

Όχι, δε διαβάζετε ΑΥΓΗ. 
Όχι, δεν έχω πάθει εγκεφαλικό.
Όχι, δε διορίστηκα ως μετακλητός υπάλληλος σε κάποιο υπουργείο.

Απλά τα πραγματικά γεγονότα, όπως εξελίσσονται, είναι τόσο εξευτελιστικά για την κυβέρνηση, τον τόπο και  τους πολίτες και τόσο απογοητευτικά και δυσοίωνα, σε συνδυασμό με την πλήρη απάθεια και αποδοχή μέχρι απόλυτης παράδοσης όλων μας, που προτίμησα μια "παραμυθένια" εκδοχή, την οποία και κλείνω, όπως όλα τα καλά παραμύθια, με το γνωστό και αξεπέραστο:
"...και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!".

2 σχόλια:

  1. Τι παραμυθένια καλέ;;; Αυτά είναι επιστημονική φαντασία !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Mai Papageorgiou, είμαι fun τόσο του Αντερσεν, όσο και του Stephen King, οπότε δε θα διαφωνήσω. Να'σαι καλά.

      Διαγραφή