Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ποια διαπλοκή;

Αίσθηση και απορία στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να googlάρουν τη συγκεκριμένη λέξη, διότι την άκουσαν για πρώτη φορά, ενώ και όσοι την είχαν ακουστά δεν μπορούν να καταλάβουν το σκοπό μιας τέτοιας συζήτησης.

Είναι κοινώς γνωστό ότι στη χώρα μας διαπλοκή δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον από την απελευθέρωσή μας απο τους Οθωμανούς μέχρι σήμερα.
Τόσο ο πολιτικός κόσμος, όσο και ο επιχειρηματικός χώρος της πατρίδας μας ήταν και είναι απόλυτα άσπιλοι και αμόλυντοι και κινούνται εντελώς ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, χωρίς να έχουν δώσει δικαίωμα, για να υποστηρίξει κανείς με στοιχεία το αντίθετο.

Ακόμη κι αν κάποιοι κακοήθεις προσπάθησαν κατά καιρούς να σπιλώσουν τους δύο αυτούς πυλώνες της κοινωνίας μας, επενέβη ο τρίτος πυλώνας, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, κι έριξε άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις, βάζοντας τους συκοφάντες στη θέση τους και αποκαθιστώντας τους αδίκως κατηγορηθέντες.
Μέγα είναι το πλήθος των απαλλακτικών βουλευμάτων και αποφάσεων , των θέσεων δικογραφιών στο αρχείο και των απαλλακτικών πορισμάτων εξεταστικών επιτροπών κι ΕΔΕ που καταδεικνύουν την καθαρότητα των Ελλήνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, των Ελλήνων Δημοσίων λειτουργών και του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα.

Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και ότι τελικά η σημερινή συζήτηση  στη Βουλή θα επικεντρωθεί σε ζητήματα υπαρκτά και καίρια, όπως π.χ. οι ιπτάμενοι μονόκεροι, ο δράκος του παραμυθιού και η γοργόνα αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου.
 

6 σχόλια:

  1. Αμα εχεις στοιχεια να τα πας στον εισαγγελεα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή φίλε/η, σοφότατη παραίνεση και άκρως αποτελεσματική, όπως αναφέρεται και στο άρθρο.
      Να 'σαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Μήπως να ασχοληθεί με κανένα θέμα επιστημονικής φαντασίας όπως το μετρό Θεσσαλονίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή φίλε/η, το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ήδη από τη δεκαετία του 1990 απρόσκοπτα. Οι Θεσσαλονικείς το σνομπάρουν και δεν το χρησιμοποιούν.
      Να'σαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Εγώ βασικά θα συμφωνήσω με τον από πάνω μου ανώνυμο . Δεν είναι αστεία όλα αυτά :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη Mai Papageorgiou, σοβαρά μπορεί κανείς να συμφωνήσει μαζί σου ότι όλα αυτά δεν είναι αστεία, αν θεωρήσει ως δεδομένο ότι αστειεύεσαι.
      Να 'σαι καλά.

      Διαγραφή