Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαιρετικά περίεργο


Εντελώς παράξενο...

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο η Ελλάδα κατέκτησε 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα).

Μα στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάπηρους.

Πρώτον, διότι ως έθνος είμαστε απόγονοι Θεών, Ημίθεων και Ηρώων και είναι εξ ορισμού αδύνατον να υπάρχουν ανάπηροι ανάμεσά μας (ένας Ήφαιστος χαλάει λίγο το επιχείρημα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).

Δεύτερον, διότι δεν βλέπουμε γύρω μας ανάπηρους, άρα δεν υπάρχουν.

Έχουμε βέβαια κάτι περίεργες κατασκευές στα πεζοδρόμιά μας (όχι σε όλα), κάτι σαν κατηφοριές που μας ενοχλούν στο περπάτημα και κινδυνεύουμε να γλιστρήσουμε, κάτι άλλα πλακάκια με γραμμές που μας ταλαιπωρούν, γιατί σκοντάφτουν τα τακούνια μας και δεν μπορούμε να απλώσουμε με ευχέρεια τα τραπεζοκαθίσματά μας και κάτι περίεργα σήματα (με κάτι ανθρωπάκια που κάθονται σε μια ρόδα) στις  θέσεις πάρκινγκ που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι σημαίνουν και δεν τα δίνουμε τελικά σημασία.

Στις πολυκατοικίες μας όμως, στα ασανσέρ μας, στους περισσότερους χώρους συνεστίασης και διασκέδασης, στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα, τράπεζες, στα σχολεία μας, στις παραλίες μας, στους τόπους αναψυχής κλπ δεν έχουμε τέτοιες κακόγουστες κατασκευές κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε και ανάπηρους.

Έχουμε κι ένα κράτος που θεωρεί πλέον ανάπηρο μόνον όποιον τον έχει πατήσει τανκ (τουλάχιστον δύο φορές) και αφού βέβαια τον περάσει από ετήσια επανεξέταση, διότι ως γνωστόν ο ανθρώπινος οργανισμός προσομοιάζει της σαύρας και τα αποκομμένα  μέλη του ξαναφυτρώνουν.

Έχουμε επίσης αρκετούς "δίποδους εμετούς" που μας μιλούν κατά καιρούς για την ανυπαρξία και την αχρηστία των αναπήρων και πολύ περισσότερους "δίποδους εμετούς" που τους ακολουθούν και τους υποστηρίζουν.

Εξάλλου, πόσο πιθανόν είναι να κάνουμε μια στραβοτιμονιά με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας, ή να πάθουμε κάποιο ατύχημα στη δουλειά, στα σπορ, στα χόμπυ, ή στη ζωή μας γενικότερα και να καταλήξουμε και μεις ανάπηροι μέσα σε μια στιγμή.
Και πόσο πιθανό είναι να γεννηθούμε με κάποια αναπηρία.
Εντελώς απίθανο!

Για όλα τα ανωτέρω και άλλα πολλά παρόμοια, απορώ που βρέθηκαν τόσοι παραολυμπιονίκες στη μοναδική χώρα που όλοι οι κάτοικοι είμαστε αρτιμελείς και "γεμάτοι" υγεία.

"Γεμάτοι" υγεία, όχι ντροπή...

1 σχόλιο: