Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Χαρές και πανηγύρια

Χτυπάνε χαρμόσυνα οι καμπάνες, κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας, πρόσωπα χαμογελαστά, ουρανομήκεις ιαχές!

Χρόνια περίμενε ο καθημαγμένος λαός μας τη δικαίωση.

Κι αυτή ήρθε!

Την έφερε ο Αλέξης!

Την έφερε η Πρώτη (και Δεύτερη) Φορά Αριστερά κυβέρνηση!

Τι ασφαλιστικό είναι αυτό!
Τι φορολογικό είναι αυτό!

Επιτέλους, θα πληρώσουν οι έχοντες, θα πληρώσουν οι λίγοι, θα ελαφρυνθούν οι πολλοί, θα εξασφαλιστούν οι αδύναμοι!

Άργησε, ίδρωσε, μάτωσε στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση, αλλά το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ υπερβολικός, παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό μου, θα έλεγα ότι τέτοια ανακατανομή του πλούτου και δίκαιη αναδιανομή βαρών, ούτε επί Οκτωβριανής Επανάστασης έγινε.

Ήδη, οι  εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβοι  και λοιποί  πλουτοκράτες της Ελληνικής κοινωνίας έχουν αποδεχτεί τη σκληρή μοίρα που τους επιφύλασσε η χθεσινή νομοθετική  λαίλαπα (γι αυτούς) και παραδίδουν ομαδικώς τους αριθμούς λογαριασμών που κατέχουν στις ξένες κι ελληνικές τράπεζες, τα ονόματα και στοιχεία των offshore εταιριών τους και γενικά κάθε περιουσιακό στοιχείο που μέχρι τώρα ήταν κρυφό, αλλά, χάρη στην κυβέρνηση, γίνεται πλέον ορατό και φορολογείται ανάλογα και χωρίς έλεος.
Παράλληλα, ρευστοποιούν ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να πληρώσουν τις αυξημένες πλέον, αλλά δίκαιες, υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.

Από την άλλη πλευρά, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι και γενικά οι μέχρι χθες πληβείοι "χτενίζουν"  τη διεθνή αγορά επενδύσεων, για να τοποθετήσουν τα ποσά που σίγουρα  θ' αποκομίσουν από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ κλείνουν από τώρα θέσεις στα διεθνή τουριστικά θέρετρα, όπου θ' απολαύσουν τις πλουσιοπάροχες, εξασφαλισμένες από το νέο ασφαλιστικό, συντάξεις τους.

Ας είναι πάντα  καλά οι 153 γενναίοι και ηρωικοί  αγωνιστές, αυτοί οι αριστεροί βουλευτές (έγιναν τέτοιοι κι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εξ αντανακλάσεως) που ψήφισαν χθες το διπλό αυτό δώρο προς τον Ελληνικό λαό.

Ο Μαρξ κι ο Σπένσερ θα είναι γεμάτοι περηφάνια για τα γνήσια τέκνα τους.

2 σχόλια: