Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Βγαίνουμε

"Αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος (τον Αύγουστο του 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια" δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στη σημερινή Realnews ο πρωθυπουργός.

"Σήμερα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και τα μνημόνια" δήλωνε στις 31.10.2014 ο τότε πρωθυπουργός σε ομιλία του σ' εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

"Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση" δήλωνε στις 3.9.2011 ο τότε πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Από τ' ανωτέρω προκύπτουν τρία  συμπεράσματα και τρία  ερωτήματα:

Συμπέρασμα 1ο: Οι Έλληνες πρωθυπουργοί είναι σαν τις καφετζούδες, "σε τρία τέρμινα θα δεις χαρά στο μαξιλάρι σου".

Συμπέρασμα 2ο: Οι Έλληνες πολίτες-ψηφοφόροι  είναι σαν τα  γαϊδούρια, βάλ' τους ένα καρότο μπροστά και θα τραβάνε το κάρο αδιαμαρτύρητα και στο διηνεκές.

Συμπέρασμα 3ο: Η κρίση και τα μνημόνια της  Ελλάδας δεν περιορίζονται από τις γνωστές διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Ερώτημα 1ο: Ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός που θα δηλώσει ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια;

Ερώτημα 2ο: Μήπως το ανωτέρω 2ο συμπέρασμα αδικεί τα γαϊδούρια;

Ερώτημα 3ο: Το ανωτέρω 3ο συμπέρασμα ισχύει μόνο για την κρίση και τα μνημόνια ή ισχύει και για τη βλακεία που μας δέρνει;
 

2 σχόλια:

  1. Λαμβάνω ο "ταπεινός" το θάρρος να απαντήσω με την όποια ωριμότητα τα ερωτήματα σου:
    1.Στουρνάρας
    2.Βεβαίως ναι
    3.Εννοείται πως ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας μπαίνει ή θα μας μπει ακόμη δε μας είπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή