Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Αχρείαστος

Δημοσιονομικός κόφτης.

Αυτόματος μηχανισμός αναπροσαρμογής δαπανών.

Αυτόματη εφαρμογή διόρθωσης σε περίπτωση παρέκκλισης.

Τόσα ονόματα για κάτι τόσο απλό.

Βρε  και Αγλαΐα να το πείτε ένα πράγμα σημαίνει.

Ότι, όποτε γουστάρουν πλέον οι δανειστές, θα τραβάνε ένα Χ σε κωδικούς δαπανών του Δημοσίου,  από μισθούς και συντάξεις μέχρι φάρμακα και χαρτί υγείας στα νοσοκομεία, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση (η ποιά;) να μπορεί να κάνει κιχ.

Αυτό βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί των βουλευτών, τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και της σημερινής αντιπολίτευσης που προαλείφεται για κυβέρνηση, αφού για όσα δυσβάσταχτα θα αποφασίζονται στο μέλλον, δε θα χρειάζεται να τα περνάνε από τη Βουλή και να τα ψηφίζουν, έχοντας το αντίστοιχο πολιτικό κόστος, αλλά θα φταίει γι αυτά ο αυτόματος κόφτης.

Αυτό το κατασκεύασμα πλήρους παράδοσης και του τελευταίου ίχνους κυριαρχίας που είχε (;) απομείνει, το παρουσίασε χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως πρόταση και μέγιστη επιτυχία της Ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση.

Λένε  μάλιστα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, ότι είναι ένας θεσμός που υπάρχει στα Συντάγματα όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Πρώτον, σιγά μην κάτσει ο Έλληνας γιδοψηφοφόρος να μελετήσει τα Συντάγματα των άλλων χωρών, για να δει, αν αληθεύει αυτός ο ισχυρισμός.

Δεύτερον και κυριότερον, το γεγονός ότι ΔΕΝ προβλέπεται από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ  Σύνταγμα κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση μ'αυτό - όσο "προχώ" συνταγματολόγος κι αν είσαι, δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις - ούτε που μας νοιάζει, ούτε που το λέμε!
Και όχι μόνον οι κυβερνητικοί, αλλά και οι απέναντι  (για το λόγο που αναφέρθηκε παραπάνω).

Εξάλλου, όπως διαβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός, τους πιάσαμε Κώτσους τους κουτόφραγκους, γιατί τα πάμε τόσο καλά στα δημοσιονομικά που δεν πρόκειται να χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο μηχανισμός. Απλά, έτσι, θα βρίσκεται...για ξεκάρφωμα!
Και,  όπως είναι γνωστό, ο λόγος του συμβόλαιο!

Τελικά, αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουμε από καιρό βάλει έναν μόνιμο κόφτη στη λογική και τη βούλησή μας.
   

2 σχόλια:

  1. Όποιος βάλει κόφτη στη μαλακιά μας θα είναι μάγκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι Θεός! Πόσο πιο απλά να τεθεί δηλαδή η ελληνική σκατοπραγματικοτητά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή